« terug naar Sport1.nl

Sport1 Go / FAQ

 • Ik heb al een TV-abonnement op Sport1. Kan ik dan gratis kijken?

  Sport1 is in gesprek met alle kabelaars om Sport1 Go aan het TV pakket toe te voegen, maar we zijn afhankelijk van hun medewerking. Canal Digitaal-, Ziggo en UPC-klanten van Sport1 kunnen inmiddels gebruik maken van de dienst, de aansluiting bij overige kabelaars laat helaas nog op zich wachten.

 • Hoe kijk ik naar Sport1 Go?

  Er zijn verschillende mogelijkheden om live sport op Sport1 Go te kijken. Met een maandabonnement op Sport1 Go kijkt u 30 dagen ongelimiteerd op internet en binnen de apps. Sport1 Go werkt overal in Nederland, mits de internetverbinding voldoende is en uw ip-adres afkomstig is uit Nederland.

  U kunt ook losse wedstrijden bestellen om specifieke sportevenementen zoals een voetbalwedstrijd te bekijken.

  Als u TV-abonnee bij Canal Digitaal, Ziggo of UPC bent, kunt u gratis gebruik maken van de dienst en kunt u inloggen met de gegevens die uw kabelaar u verstrekt.

 • Op welke apparaten kan ik kijken naar Sport1 Go?

  U kunt via uw laptop of desktop gebruik maken van Sport1 Go. Daarnaast zijn er op de belangrijkste platformen specifieke apps beschikbaar die uw toegang geven tot Sport1 Go.

  In de App store van Apple kunt u voor zowel iPad als iPhone de Sport1 app downloaden. Sport1 Go is een onderdeel van deze app. In de Google Play store is de Sport1 app ook beschikbaar, maar alleen voor 10” devices die gebruik maken van Android versie 4.0.1 en hoger. Ook voor Windows 8 is Sport1 Go binnen de Sport1 app beschikbaar, surf hiervoor naar de Windows store.

 • Kan ik ook wedstrijden bestellen bij Sport1 Go zonder een account?

  Nee, dit is niet mogelijk. Om het bestellen en betalen zo snel en veilig mogelijk laten te verlopen, heeft u een Sport1 account nodig. Deze kunt u razendsnel aanmaken op http://video.sport1.nl/user/register. De reden hiervoor is dat Sport1 geen support kan verlenen zonder dat uw een account heeft.

 • Waarom kan ik niet alle wedstrijden van Sport1 live zien op Go?

  Met een maandabonnement kunt u live alles bekijken wat ook via Sport1 TV te zien is. Sommige sporten/competities mogen we helaas niet pay per view aanbieden vanwege de beperkingen die vanuit de rechtenhouders opgelegd zijn.

  Het uitgesteld kijken naar losse sportevenementen wordt zo veel mogelijk in het geheel en in samenvatting via Sport1 Go aangeboden, maar vanwege beperkingen vanuit de rechtenhouders is dit soms helaas niet mogelijk

 • Kan ik de streams vanuit het buitenland bekijken?

  Nee, de wedstrijden op Sport1 Go zijn enkel vanuit Nederland te bekijken. De rechten voor de tv-uitzendingen van de verschillende sporten worden door de rechtenhouders worden per land verkocht, Sport1 heeft alleen de rechten verkergen om ze in Nederland uit te zenden.

  Het kan voorkomen dat u zich wel in Nederland bevindt, maar dat uw ip-adres afkomstig is uit een locatie buiten Nederland. Dit gebeurt regelmatig als er gebruik gemaakt wordt van bedrijfsnetwerken. Sport1 kan dit helaas niet voorkomen. Mocht dit bij u het geval zijn, dan adviseren we u contact op te nemen met uw internet-provider.

 • Ik heb al betaald voor een wedstrijd maar nu staat er dat het uitverkocht is

  Als u al betaald heeft kunt u gewoon inloggen en op de bestelknop achter de wedstrijd klikken die u besteld heeft. Het systeem herkent dan dat u al betaald heeft en u kunt gewoon kijken.

  Als u in het bezit bent van een geldig maandabonnement kunt u ten alle tijde inloggen en kijken, een "uitverkocht" melding krijgt u alleen bij wedstrijden die los besteld worden.

 • Hoe lang zijn de strippen op de strippenkaart die ik gekocht heb, geldig?

  De strippen op de strippenkaart die u gekocht heeft voor Sport1 Go zijn een kalenderjaar geldig.

 • Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Dit kunt u doen door op de homepage op ‘mijn account’ te klikken als u bent ingelogd. U komt nu in uw accountgegevens terecht. Hier kunt u ook andere gegevens wijzigen, zoals uw e-mail adres, of als u een nieuwsbrief wilt ontvangen.

 • Kan ik wedstrijden die ik op internet bekijk ook verder kijken via mijn mobiele telefoon?

  Sport1 Go kunt u kijken op uw computer (Mac, PC), telefoon (iPhone) en tablet (iPad, Android, Windows 8). Voor al deze platformen geldt dat u in kunt loggen met een geldig maandabonnement en kunt kijken via de Sport1 app.

  Ik heb vijf apparaten of meer in gebruik en kan niet meer kijken. Wat nu?

  U kunt Sport1 Go op maximaal 5 verschillende apparaten bekijken. Heeft u al 5 apparaten geregistreerd dan is het nodig eerst een apparaat te verwijderen, dit kan elke 24 uur. Dit doet u door na het inloggen op Sport1 Go te kiezen voor ‘Mijn account’ (rechtsboven in uw scherm). Kies vervolgens links in uw scherm voor ‘apparaatbeheer’. Nu kunt u links in uw scherm zien welke apparaten op het moment geregistreerd zijn bij Sport1 Go. Door op ‘verwijder’ te klikken, kunt u apparaten ontkoppelen van de dienst. Hierna kunt u nieuwe devices toevoegen.

 • Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

  Om gebruik te maken van Sport1 Go, heeft u een Sport1 account nodig. Dit account kunt u aanmaken via video.sport1.nl. Registreren gaat snel en eenvoudig.

  Zodra u in het bezit bent van een account kunt u een pakket naar keuze afnemen en betalen door middel van een van onze betaalmethodes. Losse wedstrijden zijn via Credit Card, Ideal of via SMS-betaling af te rekenen. Maandabonnementen alleen via Credit Card of uw bankrekening.

  Voor maandabonnementen geldt dat er tot wederopzegging elke maand automatisch een bedrag van €9,99 van uw rekening afgeschreven zal worden. Het maandabonnement is elke maand opzegbaar via video.sport1.nl.

 • Hoe draai ik een transactie terug?

  Het is in principe niet mogelijk om een gekochte wedstrijd of abonnement na afloop te crediteren. Mocht een losse wedstrijd onderhevig geweest zijn aan een ernstige storing, dan wordt deze gecrediteerd door middel van een tegoedbon. Met deze tegoedbon kunt u een nieuwe wedstrijd bekijken via video.sport1.nl.

  Voor overige financiële vragen raden wij u aan contact op te nemen met onze klantenservice via het formulier rechts van dit scherm.

 • Hoe zeg ik mijn abonnement op?

  Op het moment dat u een abonnement op Sport1Go afsluit, bent u ermee akkoord gegaan dat dit abonnement tot wederopzegging geldt en maandelijks opzegbaar is. Wilt u uw abonnement opzeggen, dan kunt u dat als volgt doen:

  Een abonnement dat u via onze website heeft afgesloten kunt u opzeggen door op de homepage van Sport1 Go (video.sport1.nl) naar 'Mijn Account' te gaan. ‘Mijn Account’ is na het inloggen rechtsboven in de navigatie te zien. Klik vervolgens links in uw beeldscherm op Maandabonnement/strippen. U krijgt nu uw abonnementsgegevens te zien, hier kunt ook u uw abonnement opzeggen.

  Een abonnement dat u heeft afgesloten via de iPad/iPhone app dient u zelf ook via datzelfde toestel stop te zetten. Wij kunnen dat helaas niet voor u doen. U doet dit als volgt: Ga naar Instellingen > iTunes en App Stores. Klik nu op Apple ID bovenaan de pagina. Als u inlogt worden al uw actieve abonnementen zichtbaar. U kunt uw Sport1 Go abonnement hier stopzetten door de ‘auto renewal’ uit te zetten.

  NB: Abonnementen worden 5 - 6 dagen voor het aflopen verlengd i.v.m. de verwerkingstijd alsmede vertragingen gedurende het weekend.

 • Ik probeer in te loggen via de gegevens die ik van mijn tv-aanbieder gekregen heb, maar dit lukt niet. Hoe nu verder?

  Voor deze vraag moeten wij u helaas verwijzen naar de tv-aanbieder waarvan u gebruik maakt. Op dit moment is het alleen mogelijk om als Ziggo-, Canal Digitaal of UPC-abonnee van Sport1 gebruik te maken van Sport1 Go. Voor de overige aanbieders van Sport1 TV zijn wij afhankelijk van de medewerking van deze aanbieders. Gesprekken hierover lopen met alle aanbieders.

 • Ik heb een Mac, kan ik ook kijken naar Sport1 Go?

  Ja, u kunt ook via een Mac kijken naar Sport1 Go. In principe ondersteund Sport1 alle browser en besturingssystemen. Mocht u toch problemen ondervinden, laat het ons dan weten via onderstaand formulier.

 • Mijn stream hapert, hoe kan dit?

  Sport1 biedt de wedstrijden zogenaamd "adaptive" aan. Dat wil zeggen dat de computer de optimale kwaliteit selecteert op basis van onder andere de snelheid van de verbinding en die van de computer zelf. In de systeemtest kunt u kijken of er genoeg bandbreedte aanwezig is om ongestoord te kijken op de PC waarop u kijkt. Dit is echter een momentopname en kan beinvloedt worden door andere processen die op dat moment op dezelfde internetverbinding draaien.

  Mocht de stream haperen of wegvallen, dan kunt u proberen in lagere kwaliteit te kijken door het gebruiken van kwaliteitsselector rechtsonder in de player (een lager getal is een lagere kwaliteit). Ook is het aan te bevelen om andere processen zoals bijvoorbeeld downloaden/streamen op uw PC of andere PC’s die op dezelfde internetverbinding actief zijn, af te sluiten.

  Het gebruik van een WiFi verbinding kan ook vaak een goede doorgifte van de stream beïnvloeden. Vaak is het signaal op de locatie waar u wilt kijken zwak waardoor de stream zal haperen. Wij raden u aan zoveel mogelijk gebruik te maken van een vaste kabelverbinding.

  Soms komt het ook voor dat dit veroorzaakt wordt doordat de computer niet snel genoeg is. Dit is bijvoorbeeld vooral te merken als het beeld hapert bij fullscreen weergave maar niet als het in de normale weergave wordt bekeken.

 • Ik wil graag op een andere PC verder kijken, kan dit?

  Een bestelde wedstrijd kan direct via een andere pc verder gekeken worden, mits u inlogt met hetzelfde account en via hetzelfde IP-adres kijkt. Verder kijken via een ander IP-adres is niet mogelijk aangezien de sessie wordt gekoppeld aan het IP-adres waarmee u als eerste heeft gekeken.

 • De player laadt niet goed op mijn Mac, ik zie een wit vlak

  Dit komt doordat de Silverlight plugin niet goed geregistreerd is binnen uw browser. Een mogelijke oplossing is:
  Ga naar het menu "Safari" en klik vervolgens op "Reset Safari"

 • Volgens de systeemtest zou poort 1935 geblokkeerd zijn, wat is dat?

  Dit betekent dat uw pc geen verbinding kan maken met onze streamingservers. Dit kan meerdere oorzaken hebben maar meestal is het één van de volgende:
  * Uw internet provider blokkeert uitgaand verkeer naar poort 1935. (o.a. Filternet laat dit niet toe)
  * U heeft lokaal een firewall draaien die deze externe verbinding blokkeert. Als test kunt u de firewall tijdelijk uitschakelen.
  * U zit op een netwerk waar dit geblokeerd is. Veel bedrijfsnetwerken zullen dit niet toestaan.

Contactformulier
Versturen

LET OP: gebruik dit formulier alleen voor vragen/opmerkingen over Sport1 Go.
Voor overige vragen kunt u een e-mail sturen naar: klantenservice@sport1.nl.